
2022
Hoe leuk is dit!!
Er komen nog 2 ONS Homemade en
WILDE PLANTEN WANDELINGEN, op 21 mei en 18 juni aanstaande!!!
Scroll naar beneden voor meer
informatie betreft deze andelingen!
***
Binnenkort starten we
met de cursus "Wilde Planten Gastronomie"!
De eerste aanmeldingen
zijn al een feit, en bij veel deelnemers begint het jonge groen al te
kriebelen.
Klik snel op de link
hieronder en kijk of jij jezelf het komende jaar gaat verrijken met alle
kennis over het verrukkelijke groen in de gastronomische keuken!
Klik
HIER voor meer informatie over deze
cursus!

Je kunt je aanmelden
voor deze cursus door een e-mail te sturen naar:
wildeplantengastronomie@ziggo.nl

Klik op onderstaand link om een
impressie te krijgen van de wandelingen die wij geven!
https://www.researchcatalogue.net/view/1512778/1512779
 Onze nieuwe website staat online!
Met trots lanceren wij onze compleet
nieuwe website. In de afgelopen weken is er op de achtergrond gewerkt aan
deze nieuwe website. Binnen enkele muisklikken kom je meer te weten over ons
bedrijf, onze producten en het laatste nieuws.
http://www.wildeplantengastronomie.nl/


ONS Homemade en WILDE PLANTEN WANDELING

ONS Homemade en WILDE PLANTEN WANDELING
Hoe leuk is dit!!
Dave van Wilde Planten Gastronomie
gaat weer beginnen met zijn wilde planten wandeling. En dit keer in
combinatie met ONS.
De wandeling begint bij ONS voor
koffie of thee met iets lekkers.
Onze producten zijn vers gemaakt,
glutenvrij , lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.
Dus een lekkere en gezonde start van
de wandeling.
Wij ontvangen de deelnemers om
10.00!
Rond 10:30 ga je verder op pad
met Dave voor het wilde groen tot ongeveer 12:30.
(met de kans dat het iets uitloopt)
De kosten zijn €32,50 pp en de
volgende wandeling is op zaterdag 21 mei aanstaande!
Dus heb je nog geen plannen? Meld je
snel aan samen met een vriend of vriendin voor een gezellige ochtend
Let op: Aanmelden kan alleen via:
kruidenprikkels@ziggo.nl

2021
Vandaag 1 oktober, ben ik
supertrots op vijf geweldige mensen!
Na drie jaar zijn zij
vandaag geslaagd als Culinair Herborist, voor de opleiding
"De helende chef" bij opleidingscentrum
De Sprenk.
Wat ontzettend gaaf en
mooi om te zien wat inspiratie in deze mensen los maakt. Jullie zijn
geslaagd, maar dit is pas het begin van de waanzinnige weg die elk van
jullie zullen gaan belopen!
Ik heb genoten van jullie
enthousiasme en tomeloze passie.

***
Met enige trots laten wij u weten dat niet alleen de Nederlands- als het
Engelstalige Kinder Kookboeken nu te verkrijgen zijn, maar ook ons
educatieve bordspel; Het Wilde plantenbord!
Klik
op onderstaande foto voor meer informatie!

2020/2021
|
We proudly present

The Englisch Version of this
UNIQUE!!
"Kids Cookbook with Wild Plants"
ISBN/EAN: 978-90-9034037-1
Publisher: Kruidenprikkels
is now available!!!
From December 1, 2020,
can only be ordered from us.
Click on he
picture below for more informationn about the Englisch edition
or this children's cookbook.

|
|
Met trots
presenteren wij u

Vanaf 1 augustus 2020, alleen bij ons te bestellen!
Nederlandstalig!
UNIEK!!
Het
"Kids kookboek met Wilde
planten"
ISBN: 978-90-9033411-0
Uitgever:
Kruidenprikkels
KLIK voor verdere
informatie en prijs betreft dit
Unieke kinder kookboek op onderstaande foto of ga
op onze website naar de pagina "Kids
kookboek en posters"

|
|
***
Wat een ervaring!
Kruidenprikkels bij TV programma Binnenstebuiten!!!
Klik op onderstaande LINK om het hele programma te bekijken.
https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/passie-voor-eten/video/herborist-dave-zwaardman-oostvoorne
En op onderstaande LINK voor het artikel betreft mijn wildplukken op de site
van het TV programma Binnenstebuiten!
https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/buitenleven/wildplukken-met-herborist-dave
Klik op onderstaande foto voor een kleine
inpressie van 30 juli jl.

***
Klik
hier
als u een kijkje wilt nemen op vernieuwde pagina's van onze Posters!
E n
hier voor de vernieuwde pagina,
van de "KIDS-Kruidenprikkels lijn"!
Met een aantal nieuwe Kinder posters, mooi en gezellig voor aan de muur!


KLIK voor
de TARIEVEN
van de Wandelingen en/of Workshops
op onderstaande afbeelding!


***
Ook op de site van de Herboristengilde staat
een leuk artikel! Klik hiervoor op onderstaande link.
https://herboristengilde.nl/activiteiten/kruiden-en-kooktechnieken/
***
Klik
hier
als u een kijkje wilt nemen op vernieuwde pagina's van onze Posters!
En
hier voor de vernieuwde pagina,
van de "KIDS-Kruidenprikkels lijn"!
Met een aantal nieuwe Kinder posters, mooi en gezellig voor aan de muur!

***
Proeven van de kruiden uit de duinen van Voorne!
Een leuk artikel geschreven over Kruidenprikkels en Kees de Slager in de
Voorne Post, online, actueel nieuws uit Voorne.
Klik hiervoor op onderstaande LINK
https://www.voornepost.nl/proeven-van-de-kruiden-uit-de-duinen-van-voorne/
***
Nieuwe
Kruidenprikkels wandelingen!!

Beide Kruidenprikkels wandelingen hebben inmiddels
plaatsgevonden
O p
29 augustus 2020 en 5 september 2020 worden er weer de Kruidenprikkels
kruidenwandelingen georganiseerd.
Reserveren via
800jaarrockanje@gmail.com
Verdere informatie over deze wandelingen kunt u
vinden op de pagina Kruidenwandelingen of klik op
onderstaande foto!

KUST WILDPLUK WANDELING

Onderstaande wandeling is een groot succes geworden!!!
We mochten dan ook veel positieve reactie's ontvangen.
Voor een impressie van de wandeling KLIK op onderstaande foto.
Zaterdag 18 juli 2020 Oostvoorne
Het eerste deel van de wandeling gaan we richting de kwelders met zijn
kersverse zeekraal, lamsoren, zeeweegbree en
nog veel meer zilts. Want we willen daar graag zijn vóórdat de vloed zijn
intrede doet.
Ondertussen bereid Dave een kleine versnapering voor, die wij aanvullen
met in onze wandeling wild geplukte salade.
We ronden af met wandelen door het duingebied met zin karakteristieke
flora.
Deze wandeling is een bevolgen en spontaan geboren idee van 4 collega's
die elkaar veel te lang niet hebben gezien:
Marion de Kort, Carla Donkers-Heijblom, Marika Wilmes-Buiter
en Dave Zwaartman

***
Voor in de professionele keuken maar ook in de hobby keuken zijn deze
verschillende smaken
zeezout en azijn een ware belevenis voor waanzinnige recepten en gerechten!

Dit jaar bestaat onze Prikkeltuin
al weer 5 jaar!

Op 4 juni 2019 heeft er een wandeling plaatsgevonden,
met cursisten die de cursus
De helende chef.htm volgen.
Ter
afsluiting van deze cursus!
En met aansluitend, het maken van
een aantal gerechten waarin ingredienten zijn verwerkt die tijdens de
wandeling verzameld zijn!
Gegeven door Dave
Zwaartman van "Kruidenprikkels" en Max Niessen van
"De Sprenk".
KLIK op onderstaande
foto voor een inpressie van deze dag.


In de maanden mei en juni
hebben wij twee evenementen gehouden!
Dat was op zondag 26 mei een
verrassende tocht door Oostvoornslandschap en
ontdek wat de natuur je allemaal te bieden heeft qua wildkruiden en
meer.
Voor verdere info zie pagina kruidenwandelingen
of KLIK op de onderstaande linkse foto!
 
***
En op 8 juni jl. was er een opendag in onze Prikkeltuin te Brielle, waar
Sherryl den Hoedt van Voedingsverbanden en ik/Kruidenprikkels, ondanks
de slechte weersomstandigheden
verschillende belangstellende kunnen verwelkomen!
Opendag in de Prikkeltuin!!!

Sherryl den Hoedt van Voedingsverbanden en ik telen op onze volkstuin
allerlei bloemen en kruiden met medicinale werking.
Op de Prikkeltuin van 400 m2 bezoek en krijg je
allerlei informatie over planten en onze producten.
Daarnaast kunt u
kruidenolie en -azijn proeven en crème uitproberen.
Ook een bezoekje
aan onze kas is de moeite waard.
We kweken daar het zaaigoed op, zaaien
sla die we al vroeg kunnen oogsten en er staan planten die wat meer
beschutting nodig hebben.
Ben je nu al benieuwd naar onze bedrijven en
wat wij met kruiden doen?
Bezoek dan onze websites
www.kruidenprikkels.nl en
www.voedingsverbanden.nl.

Door de toch wel bijzondere warme temperatuur van de afgelopen
tijd, is alles zeer vroeg,
Afdeling Prikkeltuin
Hellevoetsluis!
Zo vroeg
dat we al begonnen zijn met het verwerken van de Daslook die nu
in volle bloei staat.
Klik op onderstaande foto
links,voor de pagina "Het verwerken van de Daslook".
Klik
op
onderstaande foto recht voor de pagina "De prikkeltuin
2019, voorjaar".

April 2019:
Kruidenprikkels & Kees de Slager
Kijk u voor o.a. een
aantal van onze producten, ook eens op de pagina; Kees de Slager!
***
Klik op
onderstaande foto voor verdere informatie en details betreffende onze
beschikbare producten!


***
2019
In maart en april geef ik de
Cursus fermenteren
Magie of
goed vakmanschap?
Cursus data maandag 18
maart en 1 april
Deze cursus gaat gegeven worden bij:
Kruidencentrum De Sprenk in De Mortel.
Voor verdere informatie
www.desprenk.nl
***
Samen met De Sprenk , hebben wij van Donderdag 7 Februari t/m Zondag 10
februari op de Gezondheidsbeurs te Utrecht gestaan!
Tijdens deze
dagen kon men terecht voor informatie over de verschillende workshops en
voor de aanschaf van verschillende huisgemaakte producten.
Cursus 2018/2019
In september 2018 gaat er een nieuwe cursus
van start, namelijk;
Koksopleiding "De Helende chef", die
ik ga geven bij
Kruidencentrum De Sprenk in De Mortel
Klik op onderstaande
afbeelding voor meer informatie!

Hieronder wat producten uit de
natuur en Kruidentuin, voor eigen gebruik! Nieuwe oogst 2018!


***
Zowel in 2017, als 2018 zijn er
kruidenwandellingen georganiseerd, zie pagina Kruidenwandelingen!
Meer indrukken en
fotoreportage's betreft onze kruidenwandelingen,
kan u zien op de pagina
Kruidenwandelingen op deze website!

Op 15 juni 2017 heb ik mijn
studie afgerond en ben ik geslaagd voor mijn diploma Herborist!

***
In de week
van 12-10-2016 als "DE HELD VAN DE WEEK" in één van de regio kranten
heeft gestaan,
en wel in de
Brielschecourant.

Tevens werd hierover een stukje gepubliceerd in de plaatselijke krant.


|