2020

Ons unieke KIDS KOOKBOEK is uit!!!

Scroll hiervoor verder naar beneden.

Wat een ervaring!

Kruidenprikkels bij TV programma Binnenstebuiten!!!

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/passie-voor-eten/video/herborist-dave-zwaardman-oostvoorne

En op onderstaande LINK voor het artikel betreft mijn wildplukken op de site van het TV programma Binnenstebuiten!

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/buitenleven/wildplukken-met-herborist-dave

Klik op onderstaande foto voor vast een kleine inpressie van 30 juli jl.

 

Met trots laten wij u weten dat vanaf 1 augustus 2020 bij ons het

Kids kookboek met Wilde planten

is te bestellen!

KLIK op onderstaande foto voor meer informatie over dit leuke leerzame kinder kookboek

***

Ook op de site van de Herboristengilde staat een leuk artikel!  Klik hiervoor op onderstaande link.

https://herboristengilde.nl/activiteiten/kruiden-en-kooktechnieken/

***

Klik hier als u een kijkje wilt nemen op vernieuwde pagina's van onze Posters!

En hier voor de vernieuwde pagina, van de "KIDS-Kruidenprikkels lijn"!

    Met een aantal nieuwe Kinder posters, mooi en gezellig voor aan de muur!   

***

Proeven van de kruiden uit de duinen van Voorne!

Een leuk artikel geschreven over Kruidenprikkels en Kees de Slager in de Voorne Post, online, actueel nieuws uit Voorne.

Klik hiervoor op onderstaande LINK

https://www.voornepost.nl/proeven-van-de-kruiden-uit-de-duinen-van-voorne/

***

Nieuwe Kruidenprikkels wandelingen!! 

Beide Kruidenprikkels wandelingen hebben inmiddels plaatsgevonden

Op 29 augustus 2020 en 5 september 2020 worden er weer de Kruidenprikkels kruidenwandelingen georganiseerd.

Reserveren via 800jaarrockanje@gmail.com

Verdere informatie over deze wandelingen kan u vinden op de pagina Kruidenwandelingen of klik op onderstaande foto!

 

KUST WILDPLUK WANDELING  

Onderstaande wandeling is een groot succes geworden!!!

We mochten dan ook veel positieve reactie's ontvangen.

Voor een impressie van de wandeling KLIK op onderstaande foto.

 

Zaterdag 18 juli 2020 Oostvoorne

Het eerste deel van de wandeling gaan we richting de kwelders met zijn kersverse zeekraal, lamsoren, zeeweegbree en

nog veel meer zilts. Want we willen daar graag zijn vóórdat de vloed zijn intrede doet.

Ondertussen bereid Dave een kleine versnapering voor, die wij aanvullen met in onze wandeling wild geplukte salade.

We ronden af met wandelen door het duingebied met zin karakteristieke flora.

Deze wandeling is een bevolgen en spontaan geboren idee van 4 collega's die elkaar veel te lang niet hebben gezien:

Marion de Kort,  Carla Donkers-Heijblom,  Marika Wilmes-Buiter en  Dave Zwaartman

***

Voor in de professionele keuken maar ook in de hobby keuken zijn deze verschillende smaken

zeezout en azijn een ware belevenis voor waanzinnige recepten en gerechten!

   Dan nieuw bij Kruidenprikkels!   

Magnolia siroop

Verfrissend met soda als limonade en een super mooie aanvulling bij de Gin-tonic of over vanilleroomijs!

Bij interesse:  kruidenprikkels@ziggo.nl

Voor meer informatie KLIK op onderstaande foto!

Bij interesse:  kruidenprikkels@ziggo.nl

***

Cursus fermenteren

Magie of vakmanschap

Op zaterdag 9 en zaterdag 23 november 2019 wordt de cursus fermenteren gegeven!

Docente: Dave Zwaartman (Chef-kok en Herborist)

Voor verdere informatie en locatie: Kruidencentrum De Sprenk De Mortel.

http://www.desprenk.nl

***

Dit jaar bestaat onze Prikkeltuin al weer 5 jaar!

Op 4 juni 2019 heeft er een wandeling plaatsgevonden,  met cursisten die de cursus De helende chef.htm volgen.

   Ter afsluiting van deze cursus!

En met aansluitend, het maken van een aantal gerechten waarin ingredienten zijn verwerkt die tijdens de wandeling verzameld zijn!

Gegeven door Dave Zwaartman van "Kruidenprikkels" en Max Niessen van "De Sprenk".

 KLIK op onderstaande foto voor een inpressie van deze dag.

In de maanden mei en juni hebben wij twee evenementen gehouden!

Dat was op zondag 26 mei een verrassende tocht door Oostvoornslandschap en ontdek wat de natuur je allemaal te bieden heeft qua wildkruiden en meer.

Voor verdere info zie pagina kruidenwandelingen of KLIK op de onderstaande linkse foto!

***

En op 8 juni jl. was er een opendag in onze Prikkeltuin te Brielle, waar

Sherryl den Hoedt van Voedingsverbanden en ik/Kruidenprikkels, ondanks de slechte weersomstandigheden

verschillende belangstellende kunnen verwelkomen!

Opendag in de Prikkeltuin!!!

 

Sherryl den Hoedt van Voedingsverbanden en ik telen op onze volkstuin allerlei bloemen en kruiden met medicinale werking.

Op de Prikkeltuin van 400 m2 bezoek en krijg je allerlei informatie over planten en onze producten.

Daarnaast kunt u kruidenolie en -azijn proeven en crème uitproberen.
Ook een bezoekje aan onze kas is de moeite waard.

We kweken daar het zaaigoed op, zaaien sla die we al vroeg kunnen oogsten en er staan planten die wat meer beschutting nodig hebben.

Ben je nu al benieuwd naar onze bedrijven en wat wij met kruiden doen?

Bezoek dan onze websites www.kruidenprikkels.nl en www.voedingsverbanden.nl.

 

Door de toch wel bijzondere warme temperatuur van de afgelopen tijd, is alles zeer vroeg,

Afdeling Prikkeltuin Hellevoetsluis!

Zo vroeg dat we al begonnen zijn met het verwerken van de Daslook die nu in volle bloei staat.

Klik op onderstaande foto links,voor de pagina "Het verwerken van de Daslook".

Klik op onderstaande foto recht voor de pagina "De prikkeltuin 2019, voorjaar".

  

 

April 2019: Kruidenprikkels & Kees de Slager

Kijk u voor o.a. een aantal van onze producten, ook eens op de pagina; Kees de Slager!

***

Klik op onderstaande foto voor verdere informatie en details betreffende onze beschikbare producten!

***

2019

In maart en april geef ik de

Cursus fermenteren

Magie of goed vakmanschap?

Cursus data maandag 18 maart en 1 april
Deze cursus gaat gegeven worden bij:

Kruidencentrum De Sprenk in De Mortel.

Voor verdere informatie

www.desprenk.nl

 

***

Samen met De Sprenk , hebben wij van Donderdag 7 Februari t/m Zondag 10 februari op de Gezondheidsbeurs te Utrecht gestaan!
Tijdens deze dagen kon men terecht voor informatie over de verschillende workshops en voor de aanschaf van verschillende huisgemaakte producten.

Cursus 2018/2019

In september 2018 gaat er een nieuwe cursus van start, namelijk;

Koksopleiding "De Helende chef", die ik ga geven bij

Kruidencentrum De Sprenk in De Mortel

Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie!

 

Hieronder wat producten uit de natuur en Kruidentuin, voor eigen gebruik! Nieuwe oogst 2018!

 

 

***

Zowel in 2017, als 2018 zijn er kruidenwandellingen georganiseerd, zie pagina Kruidenwandelingen!

Meer indrukken en fotoreportage's betreft onze kruidenwandelingen, kan u zien op de pagina Kruidenwandelingen op deze website!

               

Op 15 juni 2017 heb ik mijn studie afgerond en ben ik geslaagd voor mijn diploma Herborist!

***

 In de week van 12-10-2016 als "DE HELD VAN DE WEEK" in één van de regio kranten heeft gestaan,

en wel in de Brielschecourant.

Tevens werd hierover een stukje gepubliceerd in de plaatselijke krant.

 

 

 

 

Copyright © Kruidenprikkels- sinds 2016, alle rechten voorbehouden

 

Terug naar boven