Cursus
Wilde planten Gastronomie
Je
kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar:
wildeplantengastronomie@ziggo.nl
Klik
hier voor een introductie filmpje betreft deze cursus
Gek op koken en in voor vernieuwing
en uitbreiding van je repertoire?
Zin in het ontdekken van nieuwe
smaken, texturen en bereidingen?
Professioneel met voeding bezig en
toe aan het verbreden van je kennis en kunde?
Is lekker eten en ontdekken van
bijzondere smaakcombinaties en gerechten een liefhebberij?
Next level vegetarisch en/of
veganistisch leren koken?
Toe aan meer mogelijkheden om zelf
je gezondheid te bevorderen en je immuunsysteem te ondersteunen?
Dan ben je toe aan gastronomisch
koken met wilde planten!
Het gebruik van wilde planten in je
voeding brengt een palet aan compleet nieuwe geuren en smaken. Daarmee
daag je je smaakpapillen uit om nieuw terrein te verkennen. Maar niet
alleen je smaakpapillen. Al je zintuigen worden op een bijzonder
ontspannende manier geprikkeld. Je verzamelt immers, lekker buiten
wandelend, planten uit je directe omgeving. Planten die je misschien
kent, maar vaker niet.
Hiermee leer je bestaande gerechten
een bijzondere twist te geven of compleet nieuwe te maken. Het mooie is
dat je zelf het hele proces van plukken tot eindproduct in de hand hebt.
Dit geeft zo veel vreugde, verwondering en voldoening. Dat proef je
terug in alles wat je met wilde planten maakt. Een stukje wilde natuur,
gastronomisch verwerkt op je bord… Met niets te vergelijken.
Tegelijkertijd zitten de gebruikte
wilde planten boordevol stoffen om je gezondheid te bevorderen. Hier
leer je tijdens deze praktische cursus ook veel over. En ik beloof je,
deze mooie bonus, maakt je creaties op een of andere magische manier nóg
lekkerder.
Als Chef-kok, Herborist en wilde
planten expert heb ik vele jaren zelf succesvol geëxperimenteerd met de
werking, smaak en toepassing van wilde planten in de restaurantkeuken.
Een nieuwe wereld die je creatieve kant volledig de ruimte geeft om tot
bloei te komen. Dát wil ik graag met je delen. Het liefst ‘live’ waarbij
we samen de wilde planten zoeken en oogsten en ik je door mijn gerechten
kan laten zien en proeven wat ik zo bijzonder vind aan deze vorm van
koken. En jij al je vragen kunt stellen en we zo samen weer tot nieuwe
ontdekkingen komen.
De cursus
Hoe werkt het
In 30 weken worden van 15 maart tot
oktober 30 verschillende wilde planten op allerlei manieren in gerechten
verwerkt. Iedere week ontvang je een mail met uitgebreide informatie
over de plant van die week en de bijbehorende recepten.
Aan het eind van de cursus krijg je
ook nog eens alle planten en recepten in boekvorm thuisgestuurd. Zo heb
je alle recepten uiteindelijk netjes bij elkaar in je eigen tailormade
kookboek.
De recepten, de basics en de
extra’s
De recepten bestaan uit bereidingen
van soda tot likeur, van pesto tot mayonaise, van curry tot gnocchi’s en
dolma’s. Ook leer je bijzondere azijnen, zouten en borrels maken.
Daarbij komen zeer veel kooktechnieken aan bod; zoals rauw verwerken,
roosteren, konfijten, bakken en drogen. Per wilde plant ontvang je
wekelijks 4 tot 6 uitgebreide recepten. Zo kun je zelf ervaren hoeveel
mogelijkheden er met al deze planten zijn.
Natuurlijk is het allereerst
belangrijk te planten te herkennen, te weten welke delen culinaire
waarde hebben en hoe je ze op een verantwoorde manier kunt oogsten. Daar
wordt dus iedere week ook veel aandacht aan besteed. Heb je beschikking
over een eigen buitenruimte? Dan kan het voor (thuis)koks met groene
vingers een verrijking zijn om sommige wilde planten in de volle grond
of in bakken te gaan kweken. Zo heb je altijd je groene voorraad onder
handbereik en leer je een plant in alle groeifasen kennen. Dit is
uiteraard geen must, meer een leuke extra voor de liefhebber.
Als laatste komt
de gezondheidsbevorderende werking als een spreekwoordelijk kers op de
taart aan bod. Alles wat je leert over de planten is dan ook doorspekt
met interessante weetjes hierover.
KLIK
hier voor een
overzicht van De Wilde planten die in de cursus behandeld worden!
De basis wilde planten gastronomie cursus
€ 275,-
Inbegrepen:
Onderstaand
kleurrijke zelfstudie en afsluitend leer- en
kookboek met 435 full-colour bladzijdes vol met wilde planten informatie
en recepten!
***
Je kunt je aanmelden
door een e-mail te sturen naar:
wildeplantengastronomie@ziggo.nl
Deelname
regels
|