Cursus
Wilde planten Gastronomie
Gek op koken en in voor vernieuwing
en uitbreiding van je repertoire?
Zin in het ontdekken van nieuwe
smaken, texturen en bereidingen?
Professioneel met voeding bezig en
toe aan het verbreden van je kennis en kunde?
Is lekker eten en ontdekken van
bijzondere smaakcombinaties en gerechten een liefhebberij?
Next level vegetarisch en/of
veganistisch leren koken?
Toe aan meer mogelijkheden om zelf
je gezondheid te bevorderen en je immuunsysteem te ondersteunen?
Dan ben je toe aan gastronomisch
koken met wilde planten!
Het gebruik van wilde planten in je
voeding brengt een palet aan compleet nieuwe geuren en smaken. Daarmee
daag je je smaakpapillen uit om nieuw terrein te verkennen. Maar niet
alleen je smaakpapillen. Al je zintuigen worden op een bijzonder
ontspannende manier geprikkeld. Je verzamelt immers, lekker buiten
wandelend, planten uit je directe omgeving. Planten die je misschien
kent, maar vaker niet.
Hiermee leer je bestaande gerechten
een bijzondere twist te geven of compleet nieuwe te maken. Het mooie is
dat je zelf het hele proces van plukken tot eindproduct in de hand hebt.
Dit geeft zo veel vreugde, verwondering en voldoening. Dat proef je
terug in alles wat je met wilde planten maakt. Een stukje wilde natuur,
gastronomisch verwerkt op je bord… Met niets te vergelijken.
Tegelijkertijd zitten de gebruikte
wilde planten boordevol stoffen om je gezondheid te bevorderen. Hier
leer je tijdens deze praktische cursus ook veel over. En ik beloof je,
deze mooie bonus, maakt je creaties op een of andere magische manier nóg
lekkerder.
Als Chef-kok, Herborist en wilde
planten expert heb ik vele jaren zelf succesvol geëxperimenteerd met de
werking, smaak en toepassing van wilde planten in de restaurantkeuken.
Een nieuwe wereld die je creatieve kant volledig de ruimte geeft om tot
bloei te komen. Dát wil ik graag met je delen. Het liefst ‘live’ waarbij
we samen de wilde planten zoeken en oogsten en ik je door mijn gerechten
kan laten zien en proeven wat ik zo bijzonder vind aan deze vorm van
koken. En jij al je vragen kunt stellen en we zo samen weer tot nieuwe
ontdekkingen komen.
Daarom een compacte cursus in drie
varianten. Als eerste de “Basis” om zélf alles te ontdekken en te
leren koken met 30 verschillende wilde planten. De “Premium” met
een aanvulling waarbij we samen de natuur intrekken om de planten te
zoeken, te oogsten en ter plekke te proeven. Als laatste de “Deluxe”
zelf
zien en proeven hoe gastronomisch met wilde planten gekookt wordt in een
ontspannen setting.
De cursus
Hoe werkt het
In 30 weken worden van 15 maart tot
oktober 30 verschillende wilde planten op allerlei manieren in gerechten
verwerkt. Iedere week ontvang je een mail met uitgebreide informatie
over de plant van die week en de bijbehorende recepten.
Bij de start krijg je een rijk
geïllustreerde wildplukkalender opgestuurd, zodat je precies weet welke
plant wanneer geoogst kan worden.
Aan het eind van de cursus krijg je
ook nog eens alle planten en recepten in boekvorm thuisgestuurd. Zo heb
je alle recepten uiteindelijk netjes bij elkaar in je eigen tailormade
kookboek.
Begin je na maart? Geen punt! Je
ontvangt de planten vanaf de datum dat je begint tot oktober van dat
jaar. Het jaar erop ontvang je de resterende planten en
recepten tot de datum dat je het jaar ervoor bent ingestapt.
  
   
 
|