Onze Prikkeltuin(en)  2019!

Voorjaar, (maart, april!)

             DASLOOK     en het verwerken ervan!

 

 

Door de toch wel bijzondere warme temperatuur van het vroege warme voorjaar,

zijn wij al begonnen met het verwerken van de Daslook die nu in volle bloei staat.

   

Daslook bloemen/knoppen op grof zeezout

De bloemen geven een mooie smaak af aan het grove zeezout. Het grove zeezout onttrekt het vocht aan de daslookknoppen en conserveert daarmee de knoppen. De knoppen kunnen na een tijdje gebruikt worden als smaakmakende zoute kappertjes in gerechten. Wel met mate natuurlijk, of misschien eerst versnipperen. Het zout kun je gebruiken als smaakgever in gerechten.

      

 

           

 

Daslookbloemen

De bloemen van Daslook zijn veelzijdig in de keuken te gebruiken. Bijvoorbeeld in azijn of een a la minute olie. Ook in zout misstaat deze bloem niet.

Als de bloemknop nog dicht is kun je de knoppen ook fermenteren of op (zoet)zuur zetten. Zo krijg je waanzinnige smaakbommetjes die het gerecht doet opwaarderen waar iedereen blij van wordt.

           

 

Daslookpesto

Van het blad van de Daslook kun je een mooie pesto maken, maar ook van de bloemen is het leuk om een wat lichte pesto te draaien. Kies zelf of je er noten of kaas bij maalt, maar die items kun je ook weglaten. Zelfs alleen met olie is het een lekkernij om binnen een paar dagen op te eten.

   

 

 

© Kruidenprikkels - sinds 2016. alle rechten voorbehouden.

 

Terug naar boven