Onze
Prikkeltuin(en) 2019!
Voorjaar,
(maart, april!)
DASLOOK
en het
verwerken ervan!
|
Door de toch wel bijzondere warme temperatuur van het vroege
warme voorjaar,
zijn wij
al begonnen met het verwerken van de Daslook die nu
in volle bloei staat. |
Daslook
bloemen/knoppen op grof zeezout
De bloemen geven een mooie smaak
af aan het grove zeezout. Het grove zeezout onttrekt het vocht
aan de daslookknoppen en conserveert daarmee de knoppen. De
knoppen kunnen na een tijdje gebruikt worden als smaakmakende
zoute kappertjes in gerechten. Wel met mate natuurlijk, of
misschien eerst versnipperen. Het zout kun je gebruiken als
smaakgever in gerechten.
|
Daslookbloemen
De bloemen van Daslook zijn
veelzijdig in de keuken te gebruiken. Bijvoorbeeld in azijn of
een a la minute olie. Ook in zout misstaat deze bloem niet.
Als de bloemknop nog dicht is
kun je de knoppen ook fermenteren of op (zoet)zuur zetten. Zo
krijg je waanzinnige smaakbommetjes die het gerecht doet
opwaarderen waar iedereen blij van wordt.
|
Daslookpesto
Van het blad van de
Daslook
kun je een mooie pesto maken, maar ook van de bloemen is het
leuk om een wat lichte pesto te draaien. Kies zelf of je er
noten of kaas bij maalt, maar die items kun je ook weglaten.
Zelfs alleen met olie is het een lekkernij om binnen een
paar dagen op te eten.
|
|
|
|
|