Onze Prikkeltuin 2016

 

Zomer: juni, juli, augustus en september!

En begin Oktober! Herfst

 

In deze maanden groeit en bloei alles, een ware lust voor het oog, maar veel werk, bloemen worden geplukt om te als garnering op verschillende menu's. Andere bloemen en zaden en bladeren worden gebruikt en verwerkt voor olin, zalven en eventueel voor een likeur.

Het is de bedoeling steeds iets op onze site te vermelden betreffende de verwerking van onze oogst!

Tijdens het werk in de Prikkeltuin genieten wij van een kopje thee, getrokken van verse kruiden uit de tuin!

 

      

   

 

Nu volgens er foto's die we gemaakt hebben in de afgelopen 3 maanden, terzijnertijd zullen deze foto's aangevuld worden met tekst.

 

   

De Dropplant

  

     

Kamille

  

 

De Rozenbottels

 

   

       

 

 

  

Hier wat foto's van geplukte oogst om te mogen gaan pronken op de verschillende menu's van vandaag!

        

 

 

 

  

Deze zomer mochten wij genieten van verschillende soorten en kleuren Papavers, waarvan hier n afgebeeld.

 

Papavers nog geheel in knop.

 

 

 

 

 

     

 

     

 

     

In 2015 hadden we wat meer groenten gewassen in de kruidentuin staan als dit jaar.

En het is de bedoeling dat we ons in 2017 nog meer op de kruiden en eetbare bloemen gaan specialiseren dan dit jaar.

Doch deze Komkommer "Muizenmeloentjes"Marble"

hadden wij wel gezaaid en het resultaat dit jaar was verbluffend.

Deze Muizenmeloentjes zijn zowel mooi en ... eetbaar!

Zowel rauw als voor de inmaak maar ook voor in de roerbakschotel geschikt.

*

 

 

 

Goudsbloemen met donker hart zijn zowel sier als medicinale planten.

 

Hartje zomer en het inmaken van de eerste oogst is reeds begonnen!

In onze droogkast waar in het voorjaar nog onze Alo Vera's beschut stonden,

deze hebben nu plaatsgemaakt voor verschillende

bloemen op o.a. olie, in pot 2 van de bovenste rij ziet u de goudsbloemen staan.

En geheel rechts onze bloemen van de Kamille!

 

 

   

 

 

 

 

 

n van de meerder soorten Lavendel!

 

 

 

 

 

De mooie blauwe Korenbloem

 

   

 

 

 

De Honing- of Stevia plant

 

 

 

 

   

 

Onze kleine Ginkoboom, september 2016

 

En van de vele oogsten van eetbare bloemen die verwerkt gaan worden in en op heerlijke gerechten!

 

 

Op deze foto een gedeelte van de bloemen van onze eetbare Afrikaantjes, tevens is er een gedeelte op olie gezet om later verder verwerkt te worden!

 

 

 

 

 

 

Het einde van de zomer nadert en druk bezig om verdere bloemen en zaden in verwerken!

 

 

 

 

 

Als het eind september wordt, zie je de kleuren in de kruidentuin ook veranderen!

Het is nu begin oktober 2016 en er zijn nog steeds bloemen om te plukken!

Natuurlijk is de oogst wat beperkter als afgelopen zomer, maar nog genoeg om van te genieten.

         

                                                           

De laatste oogst van wat fruit en groenten

 

Begin oktober en door het vele werk is het oogsten van de Stevia planten/ Honingplant iets verlaat.

Toch zien de planten er nog uitstekend uit. Tijd voor het plukken en het drogen van deze planten.

               
 
 

 

Copyright Kruidenprikkels- sinds 2016, alle rechten voorbehouden

 

Terug naar boven